Jak kupić i podać smaczne krewetki?
Piotr Kucharski podpowiedział, co oznaczają liczby na opakowaniach krewetek i czym kierować się przy zakupie. Kucharz zaprezentował, w jakich prostych, a zarazem nietypowych przepisach smakują najlepiej.
Krewetki należą do tych owoców morza, z którymi coraz chętniej eksperymentujemy w polskich kuchniach. Nie należy obawiać się mrożonego produktu, który należy oczyścić, bo jak udowadnia Piotr Kucharski, łatwo nauczyć się tej sztuki. Mięso krewetek zaskakuje delikatnością, a co ważne, można je serwować zarówno w przystawkach, zupach, jak i daniach obiadowych.
Ekspert podpowiedział, co oznaczają liczby na opakowaniach krewetek i czym kierować się przy zakupie. Kucharz zaprezentował w jakich prostych, a zarazem nietypowych przepisach smakują najlepiej.
Oprócz ich smaku warto docenić fakt, że mają niewiele tłuszczu, zawierają zaledwie 98 kalorii w 100 g, a dodatkowo bogate są w witaminy B12, B3 i cynk. Poza tym, co dla wielu osób ma zasadnicze znaczenie, dania z ich udziałem są proste w przygotowaniu.