Trwa ładowanie...

Jak kupić i podać smaczne krewetki?

Piotr Kucharski podpowiedział, co oznaczają liczby na opakowaniach krewetek i czym kierować się przy zakupie. Kucharz zaprezentował, w jakich prostych, a zarazem nietypowych przepisach smakują najlepiej.

d35iy16
d35iy16

Krewetki należą do tych owoców morza, z którymi coraz chętniej eksperymentujemy w polskich kuchniach. Nie należy obawiać się mrożonego produktu, który należy oczyścić, bo jak udowadnia Piotr Kucharski, łatwo nauczyć się tej sztuki. Mięso krewetek zaskakuje delikatnością, a co ważne, można je serwować zarówno w przystawkach, zupach, jak i daniach obiadowych.

Ekspert podpowiedział, co oznaczają liczby na opakowaniach krewetek i czym kierować się przy zakupie. Kucharz zaprezentował w jakich prostych, a zarazem nietypowych przepisach smakują najlepiej.

Oprócz ich smaku warto docenić fakt, że mają niewiele tłuszczu, zawierają zaledwie 98 kalorii w 100 g, a dodatkowo bogate są w witaminy B12, B3 i cynk. Poza tym, co dla wielu osób ma zasadnicze znaczenie, dania z ich udziałem są proste w przygotowaniu.

d35iy16
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d35iy16
Więcej tematów