Jaja faszerowane z chrzanem
Jajka faszerowane chrzanem - czy można znaleźć coś bardziej wielkanocnego? To idealna, świeża propozycja na każdy świąteczn stół. Takie jajka doskonale komponują się z żurkiem i świetnie smakują podane samodzielnie. Spróbuj, a już zawsze będziesz je przygotowywać.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Wielkanoc
- Kategoria przepisów: Śniadanie
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
- jajko 1 sztuka
- chrzan 1/2 łyżeczki
- sól
- pieprz
- papryka konserwowa do dekoracji
Przepis
Jajko ugotować na twardo, ostudzić, rozciąć i wydrążyć żółtka. Żółtka utrzeć z chrzanem i doprawić do smaku solą i pieprzem. Miejsce żółtek uzupełnić farszem i wierzch ozdobić papryką czerwoną konserwową.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl