Jabłka i gruszki na gorąco. Przepisy na obiad, deser i przekąski
Polskie skarby
Jabłka i gruszki należą do grona produktów, z których możemy korzystać praktycznie przez cały rok. Zależnie od odmiany są słodkie, twarde, kwaskowate lub miękkie i soczyste. Doskonale smakują jedzone "na surowo", tylko po umyciu, ale to w ciastach, z grilla czy zapiekane wraz z mięsem zyskują wyjątkowy aromat. Oto kilka prostych, a zarazem ciekawych przepisów na podanie tych zdrowych owoców.
Jabłka i gruszki należą do grona produktów, z których możemy korzystać praktycznie przez cały rok. Zależnie od odmiany są słodkie, twarde, kwaskowate lub miękkie i soczyste. Doskonale smakują jedzone "na surowo", tylko po umyciu, ale to w ciastach, z grilla czy zapiekane wraz z mięsem zyskują wyjątkowy aromat. Oto kilka prostych, a zarazem ciekawych przepisów na podanie tych zdrowych owoców.