Trwa ładowanie...
09-12-2014 17:25

Gotowanie na ekranie: kapusta po kurpiowsku

W cyklu "Gotowanie na ekranie" przedstawiamy przepis na kapustę po kurpiowsku z kaszą jęczmienną.

d39w3z3
d39w3z3

Mikołaj Rey w ramach swojego cyklu w "Dzień Dobry TVN" odwiedził Kurpie, gdzie miał okazję porozmawiać z Laurą Bziukiewicz, właścicielką muzeum w Wachu.

- Jałowiec jest u nas rośliną wszechstronną - powiedziała Bziukiewicz i wyjaśniła, że jego korzenie wykorzystywane były m.in. do plecenia koszów. Kucharz i właścicielka muzeum przygotowali razem kapustę po kurpiowsku z kaszą jęczmienną.

d39w3z3
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d39w3z3
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj