Trwa ładowanie...
d626yay
03-01-2009 16:14

Zupa z dyni

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d626yay
Składniki
  • dynia 1/2 kilogramów
  • bulion warzywny 2 szklanek
  • ser topiony 1 kostek
  • cebula 1 sztuk
  • masło 1 łyżek deserowych
  • sól według uznania
  • pieprz według uznania
Przepis

Dynię oczyść z nasion, obierz i pokrój w kostkę. Cebulę obierz, posiekaj i chwilę podsmaż na maśle. Dodaj dynię i duś do miękkości. W tym czasie zagotuj bulion, dodaj serek topiony i często mieszając, podgrzewaj na małym ogniu ok. pół godziny. Przestudzoną dynię zmiksuj i wymieszaj z bulionem. Przypraw do smaku solą, białym pieprzem i świeżo startą gałką muszkatołową. Zupę można podawać z grzankami lub pieczywem czosnkowym (kromki bułki posmaruj masłem utartym z czosnkiem i zapiecz w piekarniku).

Przepis dodał użytkownik agata.17ko

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d626yay
d626yay
d626yay
Więcej tematów
d626yay

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj