Zupa z awokado i pomidorów według Anny Lewandowskiej

Anna Lewandowska podaje przepis na turbo zdrową zupę, która jest połączeniem pomidorowej klasyki ze świeżym sznytem w postaci awokado. Oprócz walorów smakowych, te dwa podstawowe składniki mają również masę właściwości zdrowotnych.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
Zupa z awokado i pomidorów według Anny Lewandowskiej
(123RF)
WP

Zarówno pomidory jak i awokado to źródła wręcz tętniące zdrowiem. Mnóstwo antyoksydantów, zdrowych tłuszczów, życiodajnych mikroelementów, a do tego połączenie smaków razem z resztą składników dopieści nawet najbardziej wybredne podniebienie.

Na dietach i przepisach Anny Lewandowskiej "odchował” się nasz mistrz Robert, zatem wszystko, co poleca trenerka i lądowało w brzuchu polskiego piłkarza, zjemy w ciemno.

Na swoim blogu popularna trenerka podaje przepis, który łączy ze sobą dwa dość neutralne smaki – awokado i pomidora. Jednak to dzięki dodatkom, głównie szalotce i tymiankowi, zupa zyskuje obłędny smak.

WP

Do przygotowania zupy z awokado i pomidorów, Anna Lewandowska podaje następującą listę składników: mała szalotka, 2 duże pomidory, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 awokado, czerwona papryka, garść pietruszki, garść liści mięty, 1⁄2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1⁄2 łyżeczki soli morskiej/himalajskiej, 1⁄2 łyżeczki suszonego tymianku, garść orzechów włoskich.

Sposób przygotowania znajdziesz na blogu Anny Lewandowskiej. Wykonanie jest ekspresowe i zajmie ci jedynie 15 minut.

Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP