Zupa z awokado i pomidorów według Anny Lewandowskiej
Anna Lewandowska podaje przepis na turbo zdrową zupę, która jest połączeniem pomidorowej klasyki ze świeżym sznytem w postaci awokado. Oprócz walorów smakowych, te dwa podstawowe składniki mają również masę właściwości zdrowotnych.
Zarówno pomidory jak i awokado to źródła wręcz tętniące zdrowiem. Mnóstwo antyoksydantów, zdrowych tłuszczów, życiodajnych mikroelementów, a do tego połączenie smaków razem z resztą składników dopieści nawet najbardziej wybredne podniebienie.
Na dietach i przepisach Anny Lewandowskiej "odchował” się nasz mistrz Robert, zatem wszystko, co poleca trenerka i lądowało w brzuchu polskiego piłkarza, zjemy w ciemno.
Do przygotowania zupy z awokado i pomidorów, Anna Lewandowska podaje następującą listę składników: mała szalotka, 2 duże pomidory, 2 łyżki przecieru pomidorowego, 2 awokado, czerwona papryka, garść pietruszki, garść liści mięty, 1⁄2 łyżeczki pieprzu czarnego, 1⁄2 łyżeczki soli morskiej/himalajskiej, 1⁄2 łyżeczki suszonego tymianku, garść orzechów włoskich.
Trwa ładowanie wpisu: instagram
Sposób przygotowania znajdziesz na blogu Anny Lewandowskiej. Wykonanie jest ekspresowe i zajmie ci jedynie 15 minut.
Masz newsa, zdjęcie lub filmik? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl