Trwa ładowanie...
d4fhnk3
d4fhnk3

Zupa myśliwska Ewy Wachowicz. Idealna na jesień

Przepis

Kiedy dni stają się coraz chłodniejsze, chętniej sięgamy po sycące i rozgrzewające potrawy. Jesienią nie ma nic lepszego niż talerz gęstej i aromatycznej zupy. Ewa Wachowicz proponuje zupę myśliwską z dodatkiem leśnych grzybów, kiełbasy i boczku.

3.2
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Zupa myśliwska Ewy Wachowicz. Idealna na jesień
Archiwum prywatne
Składniki
  • 150 g boczku wędzonego
  • 100 kiełbasy myśliwskiej
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka słodkiej wędzonej papryki
  • 250 g prawdziwków lub innych grzybów leśnych
  • 1½ l bulionu drobiowego
  • 200 ml śmietany
  • sól
  • pieprz
  • 2 garście makaronu
  • natka pietruszki do dekoracji
Przepis
  • Boczek pokroić w grubą kostkę, wrzucić do garnka i usmażyć. Dodać pokrojoną w plastry kiełbasę, a następnie posiekaną w kostkę cebulę.
  • Gdy cebula się zeszkli, wsypać i skarmelizować paprykę.
  • Wlać gorący bulion. Dorzucić pokrojone grzyby, przykryć i gotować ok 10 minut.
  • Wsypać makaron i gotować do miękkości.
  • Doprawić solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zabielić zahartowaną śmietaną. Zagotować.
  • Na talerzu udekorować natką pietruszki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Zupa myśliwska Ewy Wachowicz. Idealna na jesień
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

7
3
Share
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
d4fhnk3
Więcej tematów
d4fhnk3