Trwa ładowanie...
d2tp4jy
02-09-2015 11:07

Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego

Przepis
Oceń jako pierwszy:
d2tp4jy
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

3-4

Składniki
  • • 300 gram bobu
  • • 1 mała cebula
  • • 1 mała marchewka
  • • 1 ziemniak
  • • 2 ząbki czosnku
  • • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • • 0,5 l bulionu (warzywnego lub mięsnego)
  • • 25 g sera topionego paprykowego MSM Mońki
  • • Sól, pieprz
  • • Szczypta gałki muszkatołowej
Przepis

Bób ugotować do miękkości w lekko osolonej wodzie. Odstawić do ostudzenia, następnie obrać z łupinek. Obrać ziemniaka, cebulę i marchew, pokroić je w kostkę i podsmażyć na oliwie z oliwek, do momentu, aż cebula lekko się zeszkli. Podsmażone warzywa zalać bulionem i gotować przez kwadrans. Dodać bób i gotować jeszcze kilka minut, aż marchewka i ziemniaki będą zupełnie miękkie. Dodać paprykowy ser topiony. Całość zblendować, doprawić solą, pieprzem i gałką muszkatołową.Smacznego!

Przepis dodał użytkownik Gastrosfera

Zupa krem z bobu i czosnku na bazie serka topionego
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2tp4jy
d2tp4jy
d2tp4jy
d2tp4jy
Więcej tematów
d2tp4jy