Zupa koperkowa z zacierkami
Prosta i smaczna zupa koperkowa z zacierkami. W chłodny dzień sprawdzi się doskonale. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Zupy
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchewkę, pietruszkę, selera, pora obieram, myję, osuszam i ścieram na tarce o małych oczkach. Na patelni rozpuszczam masło i przesmażam warzywa, przekładam do garnka.
- Ziemniaki obieram, myję, drobno kroję w kostkę i łączę z warzywami. Zalewam bulionem i gotuję około 20 minut.
- Po tym czasie dodaję ziele angielskie, listek laurowy, lubczyk, sól, pieprz oraz wsypuję zacierki. Gotuję 20 minut.
- Na koniec dodaję posiekany drobno koperek i wlewam śmietanę i jeszcze dwie minutki gotuję.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl