Zupa czosnkowa. Najlepiej smakuje z grzankami
Warto wprowadzić do swojego jesiennego menu zupę czosnkową. Jest niezwykle aromatyczna, świetnie rozgrzewa i syci. Pamiętajmy też o tym, że czosnek to naturalny antybiotyk, więc nie może go zabraknąć w diecie, szczególnie teraz, kiedy jesteśmy narażeni na liczne infekcje.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
- Posiekaj cebulę i rozgnieć czosnek, a następnie zeszklij na rozgrzanej patelni z masłem.
- Dodaj go garnka z bulionem i pokrojonymi w drobną kostkę ziemniakami.
- Przypraw solą, pieprzem i gałką muszkatołową wedle uznania.
- Gotuj przez około 25-30 minut, aż ziemniaki zrobią się miękkie.
- W tym czasie przygotuj aromatyczną grzankę na grillu lub klarowanym maśle. Na koniec zagęść śmietaną i zmiksuj na gładki krem.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze