Żołądki z indyka w sosie meksykańskim
Nie każdy lubi podroby. Wiele osób krzywi się na ich widok. Jednak dobrze przyrządzone podroby są naprawdę smaczne. Przekonajcie się sami. Przepis na indycze żołądki w sosie meksykańskim dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia meksykańska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Duszenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Żołądki myję, kroję w plasterki, przekładam do garnka, zalewam wodą i gotuję z dodatkiem vegety.
- Cebulę obieram drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodaję umyte, pokrojone w plasterki pieczarki. Doprawiam pieprzem oraz solą.
- Grzyby łączę z ugotowanymi żołądkami, wlewam sosy meksykańskie, chwilkę gotuję.
- Danie gotowe, podaję z ryżem.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl