Ziemniaki Hasselback. Pieczone ziemniaczki z dodatkami
Ziemniaki hasselback to bardzo prosty, a zarazem niebanalny sposób podania ziemniaków jako dodatku do tradycyjnego obiadu lub zupełnie solo z dodatkami takimi, jak ziołowe masło lub wyrazisty serek. Nawet najprostszy obiad zyska na wyjątkowości z ziemniakami podanymi w ten sposób. Sprawdzony przepis prosto z bloga "Just my delicious".
Paulina Krajewska
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Dania z ziemniaków
- Sposób przygotowania: Pieczenie
- Główne składniki :
Składniki
- 4 ziemniaki
- sól himalajska do smaku
- pieprz czarny do smaku
- oliwa
Przepis
Ziemniaki wyszoruj pod bieżącą wodą, następnie natnij je głęboko (ok. 3/4 szerokości) w jak najmniejszych odstępach. Ułóż w formie, obsyp przyprawami i skrop oliwą. Piecz w 180 stopniach C przez około 40-50 minut do czasu, aż ziemniaki będą miękkie.
Zobacz także: tort kanapkowy
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl