Trwa ładowanie...
dbd2pjh
dbd2pjh

Zielone szparagi z jajkami przepiórczymi i sałatą radicchio

Przepis
5.0
(2 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Rodzaj diety:
dbd2pjh
Zdjęcie
Składniki
  • pęczek szparagów zielonych
  • 150 g mieszanka sałat z sałatą radicchio Eisberg Toscana mix
  • 6 pieczarek
  • 6 jajek przepiórczych
  • 6 pomidorów koktajlowych
  • słonecznik
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany
  • suszone oregano i tymianek
  • świeża bazylia
  • sok z cytryny
  • chili (świeże)
  • 3 łyżki oleju słonecznikowego tłoczonego na zimno Biooil
  • pieprz
  • sól
Przepis
  1. Szparagi myjemy i gotujemy w wysokim garnku w posolonej wodzie.
  2. Na suchej patelni prażymy słonecznik.
  3. Jajeczka gotujemy na twardo, obieramy.
  4. Pieczarki oczyszczamy, kroimy na ćwiartki i obsmażamy.
  5. Pod koniec smażenia wrzucamy na patelnię obgotowane szparagi.
  6. Śmietanę mieszamy z suszoną bazylią, tymiankiem, dodajemy sok z cytryny i świeże chili.
  7. Przyprawiamy solą i pieprzem.
  8. Płytką salaterkę lub półmisek wyścielamy sałatą radicchio, na niej rozkładamy pieczarki i szparagi, posypujemy prażonym słonecznikiem i rozkładamy jajeczka przepiórcze i pomidorki koktajlowe.
  9. Na koniec polewamy sosem. Smacznego!

Przepis poleca "Księgowa w kuchni"

Zielone szparagi z jajkami przepiórczymi i sałatą radicchio
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh
dbd2pjh