Zakręcona pizza. Jeszcze lepsza niż z pizzerii
Pizzy w takim wydaniu jeszcze nie próbowaliście. Mamy dla was przepis, którym podzieliła się z nami pani Beata. Zakręcona pizza nie tylko efektownie prezentuje się na stole, ale przede wszystkim jest niewiarygodnie pyszna. Przepis dostaliśmy na dziejesiewp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
 - Rodzaj kuchni: Kuchnia włoska
 - Sposób przygotowania: Pieczenie
 - Główne składniki :
 
Składniki
Przepis
- Do miski wsypujemy mąkę, drożdże sól, wlewamy wodę oraz oliwę i wyrabiamy ciasto około 5 minut. Odstawiamy do wyrośnięcia.
 - Cebulę obieramy, drobno kroimy i szklimy na rozgrzanym oleju. Do cebuli dodajemy bardzo drobno pokrojone pieczarki oraz paprykę i szynkę. Doprawiamy pieprzem i solą.
 - Ciasto po wyrośnięciu rozwałkowujemy w podłużny prostokąt, smarujemy ketchupem, układamy plastry sera i nakładamy farsz.
 - Ciasto zwijamy w rulon i kroimy w 10 cm kawałki. Odwracamy częścią ukrojoną w górę i układamy w formie do pieczenia.
 - Pieczemy w nagrzanym piekarniku 40 minut w 180 st. C.
 
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl