Wiosenne, kolorowe i proste sałatki idealne na Wielkanoc
Bukiet na talerzu
Na wiosenno-świątecznym stole nie może zabraknąć sałatek. Początek wiosny to doskonała okazja do przygotowania odżywczych połączeń smakowych. Dużo zależy również od formy podania - oto triki, które sprawią, że nawet najprostsze propozycje będą prezentować się wyjątkowo.
Na wiosenno-świątecznym stole nie może zabraknąć sałatek. Początek wiosny to doskonała okazja do przygotowania odżywczych połączeń smakowych. Dużo zależy również od formy podania - oto triki, które sprawią, że nawet najprostsze propozycje będą prezentować się wyjątkowo.
*Przygotowanie: *4 białka zetrzeć na tarce, żółtka rozkruszyć. Ziemniaki i marchewki zetrzeć na tarce, a cebulę posiekać. Łososia pokroić na kawałeczki. Tak przygotowanie składniki doprawić do smaku i wymieszać z majonezem. Przełożyć na półmisek, wyrównać i udekorować wedle uznania np. tworząc bukiet kwiatów (środki to zrolowane wstążki marchewki, a płatki to romby wycięte z piątego białka).