Wielkanocna sałatka z łososiem. Poczujesz się po niej lekko
Zastanawiasz się, jaką sałatkę podać na Wielkanoc? Proponujemy lekką i szybką do przygotowania sałatkę z jajkiem i wędzonym łososiem. Serwujemy ją z sosem winegret.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2 |
Rodzaj diety: | |
Okazja: |
Składniki na sos:
- 2 łyżki musztardy kremskiej
- 2 łyżki octu cytrynowego
- 2 łyżki miodu
- sok z ćwiartki cytryny
- 1 łyżka wody mineralnej
- Układamy sałatę na talerzu wraz z łososiem, cebulą, oliwkami i połówkami jajka.
- Do słoiczka wkładamy wszystkie składniki sosu i wstrząsamy zakręconym słoiczkiem.
- Gotowy sos wylewamy na naszą sałatkę.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze