Wielkanocna babka czekoladowa. Zawsze się udaje
Mocno czekoladowa babka, przypominająca nieco brownie. Jest wilgotna w środku i niesamowicie aromatyczna. Doskonale sprawdzi się zarówno jako słodkie zakończenie obiadu jak i poczęstunek dla gości. Wypróbujcie koniecznie nasz przepis na babkę czekoladową.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 6 |
Okazja: |
- Rozpuścić czekoladę. Żółtka oddzielić od białek. Żółtka razem z masłem, cukrem pudrem i przestudzoną czekoladą utrzeć mikserem na jednolitą masę. Dodać do tego mąkę z proszkiem do pieczenia i wymieszać.
- Ubić białka ze szczyptą soli na pianę, dodać do masy czekoladowej i delikatnie wymieszać (można mikserem).
- Piec w temp. 190st. C przez około 50 min. Babka zawsze wychodzi.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze