Wegańskie burgery z fasoli

W wideo także przepisy na dwa inne dania.

W lecie często nie mamy ochoty na mięso. Jeśli mimo tego planujemy grilla, blogerka Karolina Sobańska podpowiedziała, jak przyrządzić dania bezmięsne. Furorę zrobią burgery z fasoli. Przepis w filmiku, a tutaj informacja, jak przygotować marynatę do fety i szaszłyków oraz sos vinegret do pozostałych dań bez grama mięsa.

Marynata do fety :
1/2 szklanki octu z białego wina
łyżka soku z cytryny
1/2 szklanki mleka roślinnego
łyżeczka suszonej bazylii
1/2 łyżeczki czosnku granulowanego
2 łyżeczki soli

Marynata do szaszłyków:
2 łyżki octu balsamicznego
6 łyżek oliwy
2 łyżki soku z cytryny
4 ząbki czosnku (wyciśnięte)
łyżeczka tymianku lub bazylii
sól i pieprz do smaku

Sos vinegret:
3 łyżki oliwy
łyżka octu balsamicznego
łyżeczka cukru
szczypta soli
ząbek czosnku (wyciśnięty)

POLECAMY RÓWNIEŻ:

Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja