Wątróbka cielęca w czerwonym winie
Najlepszym sposobem przyrządzenia wątróbki jest jej duszenie. Dzięki temu lepiej smakuje i może stać się bazą różnych wariacji kulinarnych. Mamy dla was przepis na cielącą wątróbkę duszoną w czerwonym winie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 3-4 |
- Wątróbkę pokrajać w cienkie plastry, obtoczyć w mące i smażyć na oleju (najwyżej 4-5 minut), posolić, dodać pieprz, przykryć i trzymać w cieple.
- Na tej samej patelni przesmażyć pokrojoną w plastry cebulę i drobno pokrojoną szynkę.
- Gdy cebula się zrumieni, dodać wino, wymieszać i gotować, aby wino odparowało, polać wątróbkę, posypać natką i podawać.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze