W jagodowym świecie, czyli wielka moc małych owoców
Wyjątkowe właściwości
Jeszcze niedawno czarna jagoda i czerwona borówka niepodzielnie panowały na jagodowej mapie Polski. Pierwsze zdominowały desery i lekkie, letnie dania, a z kolei wytrawna borówka stanowiła doskonały dodatek do mięs. Dziś w naszym kraju zarówno czarnych, jak i czerwonych owoców jagodowych jest znacznie więcej. Nie tylko możemy kupić je w sklepie, ale także uprawiać w przydomowych ogródkach. Warto je poznać, bo małe owoce mają wielką moc. Nie tylko wspaniale smakują, ale też słynną z zadziwiających wprost właściwości zdrowotnych.
Jeszcze niedawno czarna jagoda i czerwona borówka niepodzielnie panowały na jagodowej mapie Polski. Pierwsze zdominowały desery i lekkie, letnie dania, a z kolei wytrawna borówka stanowiła doskonały dodatek do mięs. Dziś w naszym kraju zarówno czarnych, jak i czerwonych owoców jagodowych jest znacznie więcej. Nie tylko możemy kupić je w sklepie, ale także uprawiać w przydomowych ogródkach. Warto je poznać, bo małe owoce mają wielką moc. Nie tylko wspaniale smakują, ale też słynną z zadziwiających wprost właściwości zdrowotnych.
AD/mmch/kuchnia.wp.pl