Vaiana. Omlet dla utrzymania młodości skóry
W książce Agaty Ziemnickiej i Julien Sosso "Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery" znajdziecie przepisy na odżywcze koktajle, sałatki, misy mocy, świeżo wyciskane soki warzywne, owsianki i omlety... Wszystko sezonowe, zainspirowane porą roku, dostępnością na bazarku, wysycone składnikami odżywczymi. Skomponowane tak, by utrzymać młodość Twojej skóry, nawilżyć ją, ochronić przed słońcem i nadać jej piękny kolor, wygładzić i wesprzeć, gdy skóra jest problematyczna.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 1-2 |
Rodzaj diety: |
Paprykę pokroić na cienkie plastry. Na patelni rozgrzać olej. Wrzucić paprykę, przeciśnięty przez praskę czosnek i przyprawy. Gdy czosnek się zrumieni, dodać liście szpinaku, pokrojone suszone pomidory i łyżkę oleju ze słoika z suszonymi pomidorami. Smażyć przez 2–3 minuty, delikatnie mieszając. Jajka roztrzepać w miseczce, dodać do nich sól, pieprz i wlać na patelnię. Przykryć patelnię i smażyć wszystko na małym ogniu. Gdy masa będzie częściowo ścięta, dodać na wierzch pokruszony ser feta i przykryć jeszcze na 1–2 minuty. Przed podaniem posypać szczypiorem.
Więcej przepisów znajdziesz w książce Agaty Ziemnickiej i Julien Sosso "Zdrowa i promienna skóra. 60 potraw dla pięknej cery"
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze