Tatar z ryb - zdrowa alternatywa dla surowego mięsa
Zdrowa i smaczna przekąska
Ulubioną przekąskę Polaków można zrobić nie tylko z wołowiny, ale również z tuńczyka, łososia czy śledzia. Oto najlepsze przepisy dla fanów ryb.
Może być wykwitną przekąską na eleganckim przyjęciu albo lekką kolacją na co dzień. Tatar z ryby to danie, które jest świetną alternatywą dla tych, którzy nie przepadają za surowym mięsem. Do przygotowania takiego dania można użyć wielu gatunków ryb, zarówno wędzonych, jak i surowych. Świetnie sprawdzi się łosoś, śledź, węgorz czy tuńczyk. Do tego dodatki, np. kiszone lub konserwowe warzywa, awokado, świeże zioła, grzyby, orzechy, nasiona i ziarna. Rybny tatar dostarcza wielu witamin, a przede wszystkim jest źródłem zdrowych kwasów tłuszczowych, których w naszej diecie jest wciąż za mało.