Szybkie biszkoptowe kuleczki. Pyszny deser w kilka chwil
Prosty i smaczny deser, który można przygotować z biszkoptów lub innych ciasteczek, które zalegają gdzieś w kuchennych szafkach. Te kuleczki świetnie sprawdzą się jako słodka przekąska. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Dla dzieci
- Kategoria przepisów: Desery
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- 300 g biszkoptów okrągłych
- 100 g masła
- 4 łyżki miodu
- 1 szk. orzechów włoskich
- 530 g mleka skondensowanego
Przepis
- Biszkopty kruszę, przekładam do miski, masło rozpuszczam razem z miodem, studzę i łączę z ciastkami. Wlewam mleko skondensowane i dokładnie mieszam.
- Orzechy kruszę blenderem.
- Z masy biszkoptowej robię małe kuleczki i obtaczam w pokruszonych orzechach.
- Chłodzę w lodówce i podaję.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl