Szybka surówka do obiadu lub grillowanego mięsa
Do grillowanego mięsa warto podać solidna porcję warzyw. Doskonale sprawdzi się surówka z kapusty pekińskiej. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Warzywa myję, osuszam, kapustę drobno siekam z papryk usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki, pomidora w kroję w kostkę, ogórka obieram kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
- Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam oliwę, wsypuję zioła oraz sól.
- Dokładnie mieszam, przekładam do salaterki i podaję jako dodatek do mięsa.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze