Szybka surówka do obiadu lub grillowanego mięsa
Do grillowanego mięsa warto podać solidna porcję warzyw. Doskonale sprawdzi się surówka z kapusty pekińskiej. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Surówki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Warzywa myję, osuszam, kapustę drobno siekam z papryk usuwam nasiona, kroję w drobne paseczki, pomidora w kroję w kostkę, ogórka obieram kroję w kostkę, szczypiorek drobno siekam.
- Wszystkie warzywa przekładam do miski, wlewam oliwę, wsypuję zioła oraz sól.
- Dokładnie mieszam, przekładam do salaterki i podaję jako dodatek do mięsa.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl