Trwa ładowanie...
d4fes80
d4fes80

Szwajcarska odmiana schabowego

Przepis
5.0
(1 głos)
Oceń:
Zdjęcie
Zdjęcie
Składniki
  • • 4 kotlety po 120 g ze schabu bez kości
  • • 80 g masła
  • • 12 plasterków sera żółtego Aldamer MSM Mońki
  • • sól, pieprz
  • • mąka, jajka, bułka tarta
  • • olej
Przepis

Kotlety schabowe cienko rozbić tłuczkiem, posolić i doprawić pieprzem do smaku. 20 g masła ugnieść, położyć na kotleta wraz z trzema plasterkami sera. Tak samo zrobić z pozostałymi. Zwinąć schabowe z serem i masłem tak, żeby ser był całkowicie schowany. Następnie uformować w dłoniach, na kształt oscypka. Panierować w mące, jajku, bułce i ponownie w jajku i bułce. Tak przygotowane szwajcary usmażyć na złoty kolor w głębokim oleju.

Przepis dodał użytkownik Ania Sfera

d4fes80

Podziel się opinią

Share
d4fes80

d4fes80
d4fes80
d4fes80