Świąteczne roladki z grzybami i papryką
Wciąż nie masz pomysłu na świąteczny obiad? ten przepis będzie twoim asem w rękawie. Mięciutkie w środku i rumiane z wierzchu roladki faszerowane grzybami to jest właśnie to, czego szukasz. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroję w plastry, rozbijam, doprawiam pieprzem oraz solą.
- Grzyby suszone zalewam wrzącą wodą, odstawiam na pół godziny. Po tym czasie odlewam wodę z moczenia grzybów.
- Cebulę obieram, drobno kroję, smażę na rozgrzanym oleju.
- Do naczynia blendującego przekładam cebulę, rozmaryn, umytą, oczyszczoną z nasion, pokrojoną paprykę, namoczone grzyby i blenduję dwie minuty. Następnie warzywa z grzybami przekładam do rondelka, dodaję masło, sól, pieprz i gotuję dwie minutki.
- Farszem smaruję każdy kawałek mięsa. 6. Mięso zwijam w roladki, panieruję w bułce tartej w roztrzepanych widelcem jajkach i ponownie w bułce tartej.
- Roladki smażę z każdej strony na rozgrzanym oleju.
- Gotowe, podaję z surówką i ziemniakami.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl