Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dla mnie byłoby po prostu niekompletne. Myślę, że wielu z was podzieli moje zdanie. Mam dla was przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem nasion granatu.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 2-3 |
Okazja: |
Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, a szalotki pokroić w drobną kostkę. W głębokiej misce wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, ocet ryżowy, brązowy cukier i sól. Dodać kapustę i szalotki. Całość delikatnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni), a następnie włożyć na minimum 15 minut do lodówki. W tym czasie wyłuskać nasiona z granatu. Sałatkę nałożyć na talerze i udekorować czerwonym owocem. Surówka najlepiej smakuje delikatnie schłodzona.
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze