Trwa ładowanie...
d38x6sf
d38x6sf

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Przepis

Nie wyobrażam sobie drugiego dania bez surówki. Dla mnie byłoby po prostu niekompletne. Myślę, że wielu z was podzieli moje zdanie. Mam dla was przepis na surówkę z czerwonej kapusty z dodatkiem nasion granatu.

3.3
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Shutterstock
Składniki
  • pół małej czerwonej kapusty
  • 2 szalotki
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • łyżeczka sosu sojowego
  • 3 łyżeczki octu ryżowego
  • łyżeczka brązowego cukru
  • 1/3 szklanki nasion granatu
  • szczypta soli
Przepis

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, a szalotki pokroić w drobną kostkę. W głębokiej misce wymieszać sos sojowy, oliwę z oliwek, ocet ryżowy, brązowy cukier i sól. Dodać kapustę i szalotki. Całość delikatnie wymieszać (najlepiej za pomocą dłoni), a następnie włożyć na minimum 15 minut do lodówki. W tym czasie wyłuskać nasiona z granatu. Sałatkę nałożyć na talerze i udekorować czerwonym owocem. Surówka najlepiej smakuje delikatnie schłodzona.

Surówka z czerwonej kapusty z granatem
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Share
d38x6sf
d38x6sf
d38x6sf
d38x6sf
d38x6sf