Trwa ładowanie...
d1h906k
Sposób na przesoloną potrawę. Kucharka zdradza skuteczny trik

Sposób na przesoloną potrawę. Kucharka zdradza skuteczny trik

Polacy wyrzucają nawet 30 proc. żywności, która nie nadaje się już do spożycia. Jagna Niedzielska, kucharka i doradca kulinarny tłumaczy, jak można uratować przesolone potrawy, aby nadal nadawały się do zjedzenia i były smaczne.

Powiedz czy da się uratować potrawRozwiń

Transkrypcja:

Powiedz czy da się uratować potrawę która jest Przesolona źle do Na wprost gotowana masz na to jakie Sposoby Oczywiście że tak bo w kuchni trochę jest tak że to nie jest tak że nie potrafisz gotować tylko ewentualnie nie potrafisz Albo nie wiesz jak kombinować Więc każdemu kucharzowi zdarza się Przesolić się Przepieprzysz dodać więcej Cukru o to chodzi tylko o to żeby Albo dodać trochę więcej cukru jeżeli jest Przesolone Albo trochę zakwasi Miś albo dodać trochę nabiału więcej więc w zależności od potrawy Jest metoda na to żeby By coś naprawić No to co z tą przesoloną potrawą Jak można ją uratować jakiś konkret Mamy przesoloną zupę Wiadomo dodaj mi ziemniaka Ziemniak pochłonie to ten nadmiar ilości Soli A surowego surowego ale trzeba gotować Wtedy wtedy I on wciąga ale również jej że jak ten to będzie Zagęści My będziemy mieć zupę krem przesoloną No to możemy właśnie dodać Nabiałczyk Czy to śmietany 30% i czy to kwaśnej śmietany I wtedy nie będę wiemy Ten Smak nadmierne Soli
d1h906k
d1h906k
Więcej tematów