Sok z imbiru pomoże ci schudnąć! Spali tłuszcz i zbędne kilogramy

Choć kluczem do utraty wagi jest odpowiednia dieta i regularna aktywność fizyczna, warto wprowadzić do swojego codziennego życia coś, co podkręci metabolizm i ułatwi odchudzanie. Sok z imbiru nie tylko przyśpieszy ten proces, ale jest pyszny i banalnie prosty!

Sok z imbiru pomoże ci schudnąć Sok z imbiru pomoże ci schudnąć
Źródło zdjęć: © Getty Images | Tim Graham
Aleksandra Lewandowska

Niezależnie od tego, czy zmagasz się z nadwagą, chcesz stracić kilka kilogramów, czy wprowadzić do swojej diety zdrowy sok, ten trzyskładnikowy napój z imbiru pomoże ci w utrzymaniu sylwetki, dobrego zdrowia i spaleniu zbędnego tłuszczu. Należy oczywiście pamiętać, że nie pomoże w utracie masy ciała, jeżeli nie utrzymasz odpowiedniej, zdrowej diety i regularnej aktywności fizycznej w ciągu dnia - przynajmniej 30-minutowej.

Właściwości imbiru

Korzeń imbiru jest najczęściej dodawany do zimowych herbat lub koktajli. Można go jednak stosować jako kluczowy składnik rozgrzewającego soku z imbiru, który pomoże w spaleniu tłuszczu. Dzieje się to poprzez podniesienie temperatury ciała przez dodany imbir, co zwiększa metabolizm, a w rezultacie - szybciej spala przyjmowane pokarmy.

Przepis na sok z imbiru

Aby przygotować sok z imbiru, wystarczą jedynie trzy, bardzo podstawowe składniki, które z pewnością posiadasz w swoich domowych szafkach. Stworzenie takiego soku jest banalnie proste, ale należy go spożywać w niewielkich ilościach, za to regularnie. Tylko tak osiągniesz pożądane przez siebie efekty, które ułatwią szybsze schudnięcie.

Składniki:

  • Szklanka przegotowanej wody
  • Korzeń imbiru - ok. 2-3 cm
  • Cytryna - sok z połówki owocu

Przygotowanie:

Korzeń imbiru należy obrać, a następnie wrzucić do garnka z niewielką ilością wody, zagotować i gotować przez około 15 minut. Następnie zdjąć wywar z palnika, zaczekać aż wystygnie i dodać do niego kilka kropel soku z cytryny (wedle uznania) i gotowe! Dla smaku można przyprawić sok odrobiną ekologicznego miodu, który doda lekkiej słodyczy. Smacznego i na zdrowie!

Chcesz pochwalić się swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Sposób na błyskawiczne krojenie papryki. Zobacz, jakie to proste

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Zamiast do śmietany, trafia do pasztetu. Teściowa ze zdumienia przetrze oczy
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Podaj na kolację. Męski problem odejdzie w niepamięć
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości