Sok z imbiru pomoże ci schudnąć! Spali tłuszcz i zbędne kilogramy

Choć kluczem do utraty wagi jest odpowiednia dieta i regularna aktywność fizyczna, warto wprowadzić do swojego codziennego życia coś, co podkręci metabolizm i ułatwi odchudzanie. Sok z imbiru nie tylko przyśpieszy ten proces, ale jest pyszny i banalnie prosty!

Sok z imbiru pomoże ci schudnąć Sok z imbiru pomoże ci schudnąć
Źródło zdjęć: © Getty Images | Tim Graham
Aleksandra Lewandowska

Niezależnie od tego, czy zmagasz się z nadwagą, chcesz stracić kilka kilogramów, czy wprowadzić do swojej diety zdrowy sok, ten trzyskładnikowy napój z imbiru pomoże ci w utrzymaniu sylwetki, dobrego zdrowia i spaleniu zbędnego tłuszczu. Należy oczywiście pamiętać, że nie pomoże w utracie masy ciała, jeżeli nie utrzymasz odpowiedniej, zdrowej diety i regularnej aktywności fizycznej w ciągu dnia - przynajmniej 30-minutowej.

Właściwości imbiru

Korzeń imbiru jest najczęściej dodawany do zimowych herbat lub koktajli. Można go jednak stosować jako kluczowy składnik rozgrzewającego soku z imbiru, który pomoże w spaleniu tłuszczu. Dzieje się to poprzez podniesienie temperatury ciała przez dodany imbir, co zwiększa metabolizm, a w rezultacie - szybciej spala przyjmowane pokarmy.

Przepis na sok z imbiru

Aby przygotować sok z imbiru, wystarczą jedynie trzy, bardzo podstawowe składniki, które z pewnością posiadasz w swoich domowych szafkach. Stworzenie takiego soku jest banalnie proste, ale należy go spożywać w niewielkich ilościach, za to regularnie. Tylko tak osiągniesz pożądane przez siebie efekty, które ułatwią szybsze schudnięcie.

Składniki:

  • Szklanka przegotowanej wody
  • Korzeń imbiru - ok. 2-3 cm
  • Cytryna - sok z połówki owocu

Przygotowanie:

Korzeń imbiru należy obrać, a następnie wrzucić do garnka z niewielką ilością wody, zagotować i gotować przez około 15 minut. Następnie zdjąć wywar z palnika, zaczekać aż wystygnie i dodać do niego kilka kropel soku z cytryny (wedle uznania) i gotowe! Dla smaku można przyprawić sok odrobiną ekologicznego miodu, który doda lekkiej słodyczy. Smacznego i na zdrowie!

Chcesz pochwalić się swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl.

Sposób na błyskawiczne krojenie papryki. Zobacz, jakie to proste

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja