Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata
Przepyszne, rozpływające się w ustach kotlety, które pokocha cała rodzina. Przepis na to kulinarne cudo dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila".
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 8 |
- Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy sola oraz pieprzem.
- Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
- Na serze układamy szynkę oraz ser żółty.
- Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze