Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata

Przepyszne, rozpływające się w ustach kotlety, które pokocha cała rodzina. Przepis na to kulinarne cudo dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila".

Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani BeataSoczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata
oprac. Katarzyna Gileta

Składniki

  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • 100 g szynki
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz

Przepis

  • Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy sola oraz pieprzem.
  • Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
  • Na serze układamy szynkę oraz ser żółty.
  • Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja