Trwa ładowanie...
d3hwruk
oprac. Katarzyna Gileta
04-01-2021 11:43

Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata

Przepis

Przepyszne, rozpływające się w ustach kotlety, które pokocha cała rodzina. Przepis na to kulinarne cudo dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila".

d3hwruk
2.0
(4 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

8

dziejesie.wp.pl
Źródło: dziejesie.wp.pl
Składniki
  • 1 kg fileta z indyka
  • 2 serki topione ze szczypiorkiem
  • 100 g sera żółtego w plastrach
  • 100 g szynki
  • bułka tarta do panierki
  • 2 jajka całe
  • olej do smażenia
  • sól, pieprz
Przepis
  • Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy sola oraz pieprzem.
  • Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
  • Na serze układamy szynkę oraz ser żółty.
  • Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
  • Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata
Kategoria przepisów
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

3
4
Share
d3hwruk

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d3hwruk
d3hwruk
d3hwruk
d3hwruk
Więcej tematów
d3hwruk