Soczyste kotlety z indyka. Przepisem podzieliła się z nami pani Beata
Przepyszne, rozpływające się w ustach kotlety, które pokocha cała rodzina. Przepis na to kulinarne cudo dostaliśmy od pani Beaty, autorki bloga "Kulinarna chwila".
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Mięso kroimy w plastry, rozbijamy doprawiamy sola oraz pieprzem.
- Każdy kawałek mięsa smarujemy cienko serkiem topionym.
- Na serze układamy szynkę oraz ser żółty.
- Składamy mięso w kopertki, panierujemy w bułce tartej, w roztrzepanym jajku i ponownie w bułce tartej.
- Kopertki smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl