- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Obiad
- Sposób przygotowania: Marynowanie
- Główne składniki :
Składniki
- Pierś z kurczaka – 1 szt.
- Ryż brązowy
- Sezam czarny
- Sól, pieprz
- Oliwa z oliwek
- Sos teriyaki Folwark
Przepis
Pierś umyć, osuszyć, doprawić solą i pieprzem. Wymieszać sos teriyaki Folwark z czarnym sezamem. Zamarynować przyprawione mięso w sosie i odstawić na pół godziny do lodówki. W międzyczasie ugotować ryż. Na patelni grillowej rozgrzać oliwę z oliwek i podsmażyć zamarynowane mięso po kilka minut z każdej strony. Soczystą grillowaną pierś ułożyć na ryżu.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl