Smakowity tatar ze śledzia
Przysmak promowany przez Magdę Gessler, często pojawiający się w menu restauracji przechodzących kuchenne rewolucje.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Filety śledziowe - 300 g
- Marynaty: papryka, korniszony, pieczarki, prawdziwki - 200 g
- Cytryna - 1 szt.
- Ketchup Heinz - 4-6 łyżeczek
- Oliwa z oliwek - 2 łyżki
- Cebula dymka - 1 pęczek
- Szczypiorek 1 pęczek
- Chleb razowy
- Anchois - 5 szt.
- Przyprawy: pieprz cayenne, tabasco
- Wszystkie składniki tatara kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy oliwę z oliwek, skraplamy sokiem z cytryny i doprawiamy do smaku.
- Tatar podajemy na pieczywie razowym z gotowanym jajkiem i szczypiorkiem
Przepis dodał użytkownik pmakowska3
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze