"SmakiŻycia.pl" czyli Magdy Gessler w internecie!

Magda Gessler, znana restauratorka i malarka znalazła swoje własne, niepowtarzalne miejsce w sieci! I to jakie miejsce! Kuchnia i podróże, wnętrza i najlepsze restauracje, pomysły, inspiracje i rekomendacje, historie smaków i zapachów, porady nie tylko kulinarne, plotki z wielkiego świata i felietony, to wszystko w jednym miejscu.

Obraz
Źródło zdjęć: © materiały prasowe | materiały prasowe

- SmakiŻycia.pl to projekt, o którym od dawna myślałam. Chciałabym, aby nasze spotkania w SMAKACH ŻYCIA były inspiracją zarówno dla Was jak i dla mnie. Nauczmy się wspólnie, każdego dnia wydobywać najpiękniejsze barwy z otaczającego nas świata…– mówi Magda Gessler autorka projektu Smakizycia.pl.

Smakizycia.pl to przede wszystkim kulinaria. W dziale Kuchnia odwiedzający znajdą nie tylko niezliczoną ilość przepisów, ale też praktyczne porady jak wybrnąć z najtrudniejszych „kuchennych rewolucji”, historie pisane od kuchni, genezę najsłynniejszych dań, rady jak przygotować okazjonalne menu.

Magda Gessler ma sposób na nawet najbardziej skomplikowaną potrawę. W naszej wirtualnej kuchni znajdą Państwo rozmaite przepisy przygotowywane przez Magdę Gessler zarówno w jej restauracjach jak i podczas domowych spotkań z przyjaciółmi. Zaprezentujemy też inspiracje jak przygotować stół na różne okazje oraz jak zrobić „coś z niczego”. Pokażemy najbardziej niesamowite kuchenne gadżety, o których się nawet filozofom nie śniło. Nie zapomnimy o słynnych osobowościach związanych z jedzeniem, gotowaniem, czy smakowaniem. Bo czym byłaby dziś polska kuchnia bez Anieli Rubinstein czy Lucyny Ćwierciakiewiczowej.

Zaprezentujemy dania, które towarzyszą Magdzie Gessler od zawsze i takie, które poznała podczas swych zawodowych doświadczeń. SmakiZycia.pl to serwis dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, tych, którzy dopiero się uczą oraz tych, którzy wolą gdy gotuje dla nich ktoś inny. Jedzenie jest sztuką. „Powiedz jak jesz, a powiem Ci kim jesteś” to słowa jednego z najwybitniejszych znawców sztuki gotowania, autora "Fizjologii smaku" - Anthelma Savarina. Zatem rozkoszujmy się jedzeniem, gotowaniem, smakowaniem. Z przewodnikiem takim jak Magda Gessler wzniesiemy się w tej sztuce na wyżyny.

Zapraszamy do serwisu www.smakizycia.pl

Źródło artykułu:
Wybrane dla Ciebie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Zacznij jeść, a od razu poczujesz różnicę. Szybko stracisz na wadze i zauważysz luz w pasie
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Dodaj łyżeczkę do porannej kawy. Koncentracja wskoczy na wyższe obroty i wyregulujesz cukier
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Co się stanie, gdy zjesz fusy z kawy? Nie każdy zdaje sobie z tego sprawę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kiedyś w kuchni każdej babci, a dziś zapomniany. To idealna przyprawa na jesień i zimę
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Kupują ją warszawiacy przed bramami cmentarza. Możesz ją przygotować w swoim domu
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Posyp patelnię odrobinką przed smażeniem ryby. Nie będzie pryskał
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Bogactwo smaku, witamin i przeciwutleniaczy. Jeszcze tylko dziś skorzystasz z promocji
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Makłowicz tłumaczy, dlaczego Polacy źle gotują parówki. Przez 1 błąd mogą stać się trujące
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Wystarczy kilka dziennie. Szybko przyniosą ulgę wymęczonym jelitom
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Większość ludzi źle przechowuje cebulę i czosnek. A przez to tracą smak i najcenniejsze właściwości
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Litwini uwielbiają, a Polaków aż wzdryga. To mięso jest świetnym źródłem minerałów i kolagenu dla stawów
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja
Na piątek jak znalazł. Biegnij do sklepu, póki trwa promocja