"SmakiŻycia.pl" czyli Magdy Gessler w internecie!

Magda Gessler, znana restauratorka i malarka znalazła swoje własne, niepowtarzalne miejsce w sieci! I to jakie miejsce! Kuchnia i podróże, wnętrza i najlepsze restauracje, pomysły, inspiracje i rekomendacje, historie smaków i zapachów, porady nie tylko kulinarne, plotki z wielkiego świata i felietony, to wszystko w jednym miejscu.

"SmakiŻycia.pl" czyli Magdy Gessler w internecie!
Źródło zdjęć: © materiały prasowe | materiały prasowe
SKOMENTUJ

- SmakiŻycia.pl to projekt, o którym od dawna myślałam. Chciałabym, aby nasze spotkania w SMAKACH ŻYCIA były inspiracją zarówno dla Was jak i dla mnie. Nauczmy się wspólnie, każdego dnia wydobywać najpiękniejsze barwy z otaczającego nas świata…– mówi Magda Gessler autorka projektu Smakizycia.pl.

Smakizycia.pl to przede wszystkim kulinaria. W dziale Kuchnia odwiedzający znajdą nie tylko niezliczoną ilość przepisów, ale też praktyczne porady jak wybrnąć z najtrudniejszych „kuchennych rewolucji”, historie pisane od kuchni, genezę najsłynniejszych dań, rady jak przygotować okazjonalne menu.

Magda Gessler ma sposób na nawet najbardziej skomplikowaną potrawę. W naszej wirtualnej kuchni znajdą Państwo rozmaite przepisy przygotowywane przez Magdę Gessler zarówno w jej restauracjach jak i podczas domowych spotkań z przyjaciółmi. Zaprezentujemy też inspiracje jak przygotować stół na różne okazje oraz jak zrobić „coś z niczego”. Pokażemy najbardziej niesamowite kuchenne gadżety, o których się nawet filozofom nie śniło. Nie zapomnimy o słynnych osobowościach związanych z jedzeniem, gotowaniem, czy smakowaniem. Bo czym byłaby dziś polska kuchnia bez Anieli Rubinstein czy Lucyny Ćwierciakiewiczowej.

Zaprezentujemy dania, które towarzyszą Magdzie Gessler od zawsze i takie, które poznała podczas swych zawodowych doświadczeń. SmakiZycia.pl to serwis dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, tych, którzy dopiero się uczą oraz tych, którzy wolą gdy gotuje dla nich ktoś inny. Jedzenie jest sztuką. „Powiedz jak jesz, a powiem Ci kim jesteś” to słowa jednego z najwybitniejszych znawców sztuki gotowania, autora "Fizjologii smaku" - Anthelma Savarina. Zatem rozkoszujmy się jedzeniem, gotowaniem, smakowaniem. Z przewodnikiem takim jak Magda Gessler wzniesiemy się w tej sztuce na wyżyny.

Zapraszamy do serwisu www.smakizycia.pl

Wybrane dla Ciebie

Większość wydłubuje, a to błąd. Regulują ciśnienie, zbijają wysoki cukier
Większość wydłubuje, a to błąd. Regulują ciśnienie, zbijają wysoki cukier
My uważamy to za ekologiczne, Francuzi zapłacą mandat. Taka woda może być zagrożeniem
My uważamy to za ekologiczne, Francuzi zapłacą mandat. Taka woda może być zagrożeniem
Jedz codziennie, a kleszcze będą cię omijać. Nie znoszą tego zapachu
Jedz codziennie, a kleszcze będą cię omijać. Nie znoszą tego zapachu
Te składniki wspierają samopoczucie. Jedz je, by mieć dobry humor
Te składniki wspierają samopoczucie. Jedz je, by mieć dobry humor
Znajomy ogrodnik zdradził mi sposób. Od tej pory moje marchewki i pietruszki są ogromne i zdrowe
Znajomy ogrodnik zdradził mi sposób. Od tej pory moje marchewki i pietruszki są ogromne i zdrowe
Te płatki owsiane to najgorszy wybór na śniadanie. Wielu z nas myśli, że są zdrowe
Te płatki owsiane to najgorszy wybór na śniadanie. Wielu z nas myśli, że są zdrowe
Dekady temu przedszkolaki się tym zajadały. Dziś mało kto pamięta taki obiad
Dekady temu przedszkolaki się tym zajadały. Dziś mało kto pamięta taki obiad
Wiele osób jest w błędzie. Leniwe od kopytek różnią się jednym składnikiem
Wiele osób jest w błędzie. Leniwe od kopytek różnią się jednym składnikiem
Polacy popełniają prosty błąd i rujnują swoje nerki. Dietetyczka załamuje ręce
Polacy popełniają prosty błąd i rujnują swoje nerki. Dietetyczka załamuje ręce
Kroję cukinie w plastry i zanurzam w cieście. Lepszej przekąski sobie nie wymarzę
Kroję cukinie w plastry i zanurzam w cieście. Lepszej przekąski sobie nie wymarzę
Uważana za najzdrowszą czekoladę. Pod warunkiem, że nie ma tych dodatków w składzie
Uważana za najzdrowszą czekoladę. Pod warunkiem, że nie ma tych dodatków w składzie
W PRL była kultowym przysmakiem. Mało kto wie, że pomaga obniżyć cholesterol
W PRL była kultowym przysmakiem. Mało kto wie, że pomaga obniżyć cholesterol