"SmakiŻycia.pl" czyli Magdy Gessler w internecie!

Magda Gessler, znana restauratorka i malarka znalazła swoje własne, niepowtarzalne miejsce w sieci! I to jakie miejsce! Kuchnia i podróże, wnętrza i najlepsze restauracje, pomysły, inspiracje i rekomendacje, historie smaków i zapachów, porady nie tylko kulinarne, plotki z wielkiego świata i felietony, to wszystko w jednym miejscu.

Obraz
Źródło zdjęć: © materiały prasowe | materiały prasowe

- SmakiŻycia.pl to projekt, o którym od dawna myślałam. Chciałabym, aby nasze spotkania w SMAKACH ŻYCIA były inspiracją zarówno dla Was jak i dla mnie. Nauczmy się wspólnie, każdego dnia wydobywać najpiękniejsze barwy z otaczającego nas świata…– mówi Magda Gessler autorka projektu Smakizycia.pl.

Smakizycia.pl to przede wszystkim kulinaria. W dziale Kuchnia odwiedzający znajdą nie tylko niezliczoną ilość przepisów, ale też praktyczne porady jak wybrnąć z najtrudniejszych „kuchennych rewolucji”, historie pisane od kuchni, genezę najsłynniejszych dań, rady jak przygotować okazjonalne menu.

Magda Gessler ma sposób na nawet najbardziej skomplikowaną potrawę. W naszej wirtualnej kuchni znajdą Państwo rozmaite przepisy przygotowywane przez Magdę Gessler zarówno w jej restauracjach jak i podczas domowych spotkań z przyjaciółmi. Zaprezentujemy też inspiracje jak przygotować stół na różne okazje oraz jak zrobić „coś z niczego”. Pokażemy najbardziej niesamowite kuchenne gadżety, o których się nawet filozofom nie śniło. Nie zapomnimy o słynnych osobowościach związanych z jedzeniem, gotowaniem, czy smakowaniem. Bo czym byłaby dziś polska kuchnia bez Anieli Rubinstein czy Lucyny Ćwierciakiewiczowej.

Zaprezentujemy dania, które towarzyszą Magdzie Gessler od zawsze i takie, które poznała podczas swych zawodowych doświadczeń. SmakiZycia.pl to serwis dla tych, którzy lubią i potrafią gotować, tych, którzy dopiero się uczą oraz tych, którzy wolą gdy gotuje dla nich ktoś inny. Jedzenie jest sztuką. „Powiedz jak jesz, a powiem Ci kim jesteś” to słowa jednego z najwybitniejszych znawców sztuki gotowania, autora "Fizjologii smaku" - Anthelma Savarina. Zatem rozkoszujmy się jedzeniem, gotowaniem, smakowaniem. Z przewodnikiem takim jak Magda Gessler wzniesiemy się w tej sztuce na wyżyny.

Zapraszamy do serwisu www.smakizycia.pl

Źródło artykułu:

Wybrane dla Ciebie

Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Żaden indyk czy kurczak. Ten drób jest najzdrowszy, ale Polacy, zamiast jeść, wywożą za granicę
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Już nie zakręcone ziemniaki. Na festynie kupiłam inne cudo ziemniaczane "za miliony monet"
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Biedronka zaszalała z ceną, Lidl też kusi. Ta niedoceniona ryba jest przepyszna z piekarnika
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Dietetyczka poleca ten ser na odchudzanie. Sporo białka i kremowa konsystencja
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Karkówkę piekę tylko w tej temperaturze. Zawsze wychodzi soczysta i delikatna
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Smażę na nim kurki zamiast na maśle. Wychodzą smaczniejsze i chrupiące, ale się nie przypalają
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy można jeść spleśniały ser po odkrojeniu pleśni? Wiele osób wciąż nie wie
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Czy obraną cebulę trzeba przechowywać w lodówce? Wiele osób wciąż popełnia błąd
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Dodaj do rosołu w całości. Będzie idealnie klarowny i nabierze pięknego koloru
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Mięso idealne dla dzieci oraz seniorów. Ogrom minerałów i białka, a mało tłuszczu
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Tych grzybów nigdy nie susz. Tracą smak, konsystencję, a nawet stają się niestrawne
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami
Znajdziesz w każdym warzywniaku, ale zapomniana. Doskonała na stłuszczoną wątrobę i problemy z jelitami