Smaki Polski: kluski śląskie. Prosty sposób na tani i smaczny obiad
Podczas niedzielnego obiadu w wielu śląskich domach nie może zabraknąć klusek. Miękkie i obowiązkowo z dziurką w środku, znalazły fanów także poza regionem. Przygotowuje się je niezwykle łatwo, ponieważ potrzebne są tylko dwa składniki. Zobaczcie, jak je zrobić.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Bazą klusek śląskich są ziemniaki oraz mąka ziemniaczana. Najczęściej podawane są z roladą, a dopełnieniem całego dania jest modra kapusta, ale świetnie smakują także z różnymi sosami lub podane po prostu ze skwarkami, które zatrzymują się w wyrobionym wgłębieniu. I właśnie taki sposób wam proponujemy. Kluski śląskie to danie obowiązkowe, jeśli chcemy zasmakować Śląska. Szczególnie że potrawa ta została wpisana na listę produktów tradycyjnych województwa śląskiego.
Zobacz także wideo: Tradycyjne dania kuchni śląskiej
Telewizję WP można oglądać w sieciach telewizji naziemnej i kablowych! UPC: kanał 158 lub 116. VECTRA: kanał 194. TOYA: kanał 17. INEA: kanał 28. NETIA: kanał 29.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.