Trwa ładowanie...
d4gq9ez
Smaki Polski: kluski śląskie. Prosty sposób na tani i smaczny obiad

Smaki Polski: kluski śląskie. Prosty sposób na tani i smaczny obiad

Podczas niedzielnego obiadu w wielu śląskich domach nie może zabraknąć klusek. Miękkie i obowiązkowo z dziurką w środku, znalazły fanów także poza regionem. Przygotowuje się je niezwykle łatwo, ponieważ potrzebne są tylko dwa składniki. Zobaczcie, jak je zrobić.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
d4gq9ez

Bazą klusek śląskich są ziemniaki oraz mąka ziemniaczana. Najczęściej podawane są z roladą, a dopełnieniem całego dania jest modra kapusta, ale świetnie smakują także z różnymi sosami lub podane po prostu ze skwarkami, które zatrzymują się w wyrobionym wgłębieniu. I właśnie taki sposób wam proponujemy. Kluski śląskie to danie obowiązkowe, jeśli chcemy zasmakować Śląska. Szczególnie że potrawa ta została wpisana na listę produktów tradycyjnych województwa śląskiego.

Zobacz także wideo: Tradycyjne dania kuchni śląskiej

Telewizję WP można oglądać w sieciach telewizji naziemnej i kablowych! UPC: kanał 158 lub 116. VECTRA: kanał 194. TOYA: kanał 17. INEA: kanał 28. NETIA: kanał 29.

d4gq9ez

Podziel się opinią

Share

d4gq9ez

d4gq9ez