Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem

Magda Gessler chętnie dzieli się szczegółami ze swojego życia w mediach społecznościowych. Restauratorka, która przebywa właśnie w Singapurze, pochwaliła się tajemniczym zdjęciem na Facebooku.

Obraz
Źródło zdjęć: © Facebook.com
Katarzyna Gileta

"Czy wiecie, co to jest? Jadłam z tego sashimi... Wygląda długo, przedpotopowo" - napisała pod zdjęciem Magda Gessler. Internauci prześcigają się w propozycjach, co takiego próbowała restauratorka w Singapurze. "Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to wygląda przede wszystkim obrzydliwie. Ale co kto lubi. Mam nadzieję, że smakowało" - komentuje Paweł. "Turbo wielki ślimak?" - zastanawia się Patrycja. Marta natomiast dodaje: "Jakiś małż, ale powiem szczerze, że choćby nie wiem, jak ktoś zachwalał smak tego czegoś, nie tknęłabym nawet palcem. Ohydztwo!". Wiele osób twierdzi, że tajemniczy obiekt na zdjęciu to trąba słonia, morski ogórek lub... męskie przyrodzenie.

Magda Gessler do tej pory nie wyjaśniła, co to takiego. Jednak po wnikliwej analizie, stwierdzamy, że jest to najprawdopodobniej geoduck, czyli rodzaj małża. Geduck uchodzi za jedno z najobrzydliwszych zwierząt świata. Ma dość charakterystyczny kształt i żyje w błocie na wybrzeżu Pacyfiku. Może dożyć nawet 160 lat. Ze względu na swój kształt jest uważany za afrodyzjak. Z jego mięsa przyrządza się w Chinach zupę, która kosztuje 100 dolarów za porcję (!).

Magda Gessler pochwaliła się, że jadła w Singapurze sashimi z geoducka. Sashimi to japońska specjalność, przygotowywana najczęściej z surowego mięsa ryb, wołowiny, owoców morza lub koniny. Mięso kroi się na małe kawałki, a następnie na oczach klienta układa się na talerzu. Danie dekoruje się paskami z białej rzodkwi lub liśćmi shiso. Do tego sos sojowy, wasabi i imbir. Sashimi często serwuje się w towarzystwie ryżu i zupy miso. Skusilibyście się na taki przysmak?

Zobaczcie inne obrzydliwe dania:

Wybrane dla Ciebie

Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Polacy raczej ich nie jedzą. Wspierają pracę wątroby i chronią ją przed stłuszczeniem
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Ma delikatne mięso i mało ości. To jedna z najlepszych i najzdrowszych ryb żyjących w Polsce
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Wymieszaj te zioła i dodawaj do dań. Poziom żelaza powinien szybko się podnieść
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
Jest słodki, a obniża poziom cukru we krwi. Niestety w Polsce wciąż mało znany
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
To wyjątkowo rzadkie grzyby. Właśnie pojawiły się w Polsce, ale nie wolno ich jeść
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Ich nazwa brzmi jak zmiany skórne. A to pyszne bułeczki z kaszą i twarogiem
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Konkurencja dla kurczaka i indyka. W Lidlu i Biedronce drób jak ze szlacheckiego stołu
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Wsadź między zielone pomidory. Momentalnie nabiorą koloru
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Dorzuć do porannej kawy. Poprawi koncentrację, zwiększy twoją czujność i przyspieszy odchudzanie
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wstawiasz otwartą puszkę konserwy do lodówki? Lepiej zmień swoje przyzwyczajenia
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Wielu rzuca się na olej rzepakowy. W Lidlu i w Biedronce dorwiesz teraz lepszy za półdarmo
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia
Kupujesz wiejskie jajka? Komentarz dietetyczki daje do myślenia