WAŻNE
TERAZ

Immunitet Ziobry. Jest decyzja komisji

Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem

Magda Gessler chętnie dzieli się szczegółami ze swojego życia w mediach społecznościowych. Restauratorka, która przebywa właśnie w Singapurze, pochwaliła się tajemniczym zdjęciem na Facebooku.

Obraz
Źródło zdjęć: © Facebook.com
Katarzyna Gileta

"Czy wiecie, co to jest? Jadłam z tego sashimi... Wygląda długo, przedpotopowo" - napisała pod zdjęciem Magda Gessler. Internauci prześcigają się w propozycjach, co takiego próbowała restauratorka w Singapurze. "Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to wygląda przede wszystkim obrzydliwie. Ale co kto lubi. Mam nadzieję, że smakowało" - komentuje Paweł. "Turbo wielki ślimak?" - zastanawia się Patrycja. Marta natomiast dodaje: "Jakiś małż, ale powiem szczerze, że choćby nie wiem, jak ktoś zachwalał smak tego czegoś, nie tknęłabym nawet palcem. Ohydztwo!". Wiele osób twierdzi, że tajemniczy obiekt na zdjęciu to trąba słonia, morski ogórek lub... męskie przyrodzenie.

Magda Gessler do tej pory nie wyjaśniła, co to takiego. Jednak po wnikliwej analizie, stwierdzamy, że jest to najprawdopodobniej geoduck, czyli rodzaj małża. Geduck uchodzi za jedno z najobrzydliwszych zwierząt świata. Ma dość charakterystyczny kształt i żyje w błocie na wybrzeżu Pacyfiku. Może dożyć nawet 160 lat. Ze względu na swój kształt jest uważany za afrodyzjak. Z jego mięsa przyrządza się w Chinach zupę, która kosztuje 100 dolarów za porcję (!).

Magda Gessler pochwaliła się, że jadła w Singapurze sashimi z geoducka. Sashimi to japońska specjalność, przygotowywana najczęściej z surowego mięsa ryb, wołowiny, owoców morza lub koniny. Mięso kroi się na małe kawałki, a następnie na oczach klienta układa się na talerzu. Danie dekoruje się paskami z białej rzodkwi lub liśćmi shiso. Do tego sos sojowy, wasabi i imbir. Sashimi często serwuje się w towarzystwie ryżu i zupy miso. Skusilibyście się na taki przysmak?

Zobaczcie inne obrzydliwe dania:

Wybrane dla Ciebie
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Świetnie zastępują parmezan. Jedz regularnie, a jelita ci podziękują
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
Nasi sąsiedzi zajadają się tą rybą aż miło. W Polsce mało kto kojarzy nazwę
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
To niedoceniony produkt pszczeli. Ma więcej zalet niż sam miód
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Chipsy, a może prażynki. Która przekąska jest zdrowsza?
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Imbir jednak nie dla każdego. Oto kto powinien omijać go szerokim łukiem
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
Piję czasami zamiast kawy czy herbaty. Jest świetny na trawienie i doskonale pobudza
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
W grudniu jemy na kilogramy. Mało kto zastanawia się, jak wpływają na organizm
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
Są pyszne i regulują poziom "złego" cholesterolu. Do tego wspierają tarczycę
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
O niebo lepsze niż owsiane, a my omijamy je w sklepie. Mają o wiele więcej błonnika
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Dla seniorów powinno być obowiązkowe. Przynosi ulgę jelitom, a stawy tak nie strzelają
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Ratuje stłuszczoną wątrobę, a kupisz w każdym warzywniaku. Jedz, a pozbędziesz się wzdęć
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce
Przez lata traktowaliśmy ją jak odpad. Wspiera wątrobę, pracę jelit i chroni serce