Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem

Magda Gessler chętnie dzieli się szczegółami ze swojego życia w mediach społecznościowych. Restauratorka, która przebywa właśnie w Singapurze, pochwaliła się tajemniczym zdjęciem na Facebooku.

Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem
Źródło zdjęć: © Facebook.com
Katarzyna Gileta

"Czy wiecie, co to jest? Jadłam z tego sashimi... Wygląda długo, przedpotopowo" - napisała pod zdjęciem Magda Gessler. Internauci prześcigają się w propozycjach, co takiego próbowała restauratorka w Singapurze. "Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to wygląda przede wszystkim obrzydliwie. Ale co kto lubi. Mam nadzieję, że smakowało" - komentuje Paweł. "Turbo wielki ślimak?" - zastanawia się Patrycja. Marta natomiast dodaje: "Jakiś małż, ale powiem szczerze, że choćby nie wiem, jak ktoś zachwalał smak tego czegoś, nie tknęłabym nawet palcem. Ohydztwo!". Wiele osób twierdzi, że tajemniczy obiekt na zdjęciu to trąba słonia, morski ogórek lub... męskie przyrodzenie.

Magda Gessler do tej pory nie wyjaśniła, co to takiego. Jednak po wnikliwej analizie, stwierdzamy, że jest to najprawdopodobniej geoduck, czyli rodzaj małża. Geduck uchodzi za jedno z najobrzydliwszych zwierząt świata. Ma dość charakterystyczny kształt i żyje w błocie na wybrzeżu Pacyfiku. Może dożyć nawet 160 lat. Ze względu na swój kształt jest uważany za afrodyzjak. Z jego mięsa przyrządza się w Chinach zupę, która kosztuje 100 dolarów za porcję (!).

Magda Gessler pochwaliła się, że jadła w Singapurze sashimi z geoducka. Sashimi to japońska specjalność, przygotowywana najczęściej z surowego mięsa ryb, wołowiny, owoców morza lub koniny. Mięso kroi się na małe kawałki, a następnie na oczach klienta układa się na talerzu. Danie dekoruje się paskami z białej rzodkwi lub liśćmi shiso. Do tego sos sojowy, wasabi i imbir. Sashimi często serwuje się w towarzystwie ryżu i zupy miso. Skusilibyście się na taki przysmak?

Zobaczcie inne obrzydliwe dania:

Wybrane dla Ciebie

Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Jeśli widzisz to na opakowaniu z mięsem, lepiej nie kupuj. Możesz poważnie się zatruć
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Wiesz, kiedy pić siemię lniane? Pora dnia ma ogromne znaczenie
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Doświadczony rolnik poradził mi, kiedy podlewać warzywa. Teraz są wielkie, soczyste i nie pękają
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Gasi pragnienie jak arbuz, pomaga trzymać ciśnienie w ryzach. Tak wybierzesz najsoczystszy okaz
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Te napoje szkodzą w upały. Eksperci radzą, by ich unikać
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Nigdy nie jedz tak arbuza. To połączenie może uszkadzać wątrobę, a wielu tak robi
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
Co się stanie, jeśli będziesz jadł ogórki? Zmiany są zauważalne już przy 1 sztuce dziennie
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
To mięso ma mało kalorii, tłuszczu i cholesterolu. W Polsce zjesz je tylko w kilku miejscach
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Zapomnij o chia i siemieniu lnianym. Ten kisiel to balsam na jelita i żoładek
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Boimy się tak jeść. Dietetyk podkreśla, że to uszczelnia jelita i zmniejsza stany zapalne
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Najbardziej zanieczyszczone warzywo, a Polacy zajadają. Niestety wyniki badań nie dają złudzeń
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów
Mama nie wyrzuca, a robi nawóz. Wszyscy zazdroszczą jej słodkości i rozmiaru pomidorów