Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem

Magda Gessler chętnie dzieli się szczegółami ze swojego życia w mediach społecznościowych. Restauratorka, która przebywa właśnie w Singapurze, pochwaliła się tajemniczym zdjęciem na Facebooku.

Ślimak? Trąba słonia? Magda Gessler pochwaliła się dziwnym zdjęciem
Źródło zdjęć: © Facebook.com
Katarzyna Gileta
12

"Czy wiecie, co to jest? Jadłam z tego sashimi... Wygląda długo, przedpotopowo" - napisała pod zdjęciem Magda Gessler. Internauci prześcigają się w propozycjach, co takiego próbowała restauratorka w Singapurze. "Z całym szacunkiem, ale jak dla mnie to wygląda przede wszystkim obrzydliwie. Ale co kto lubi. Mam nadzieję, że smakowało" - komentuje Paweł. "Turbo wielki ślimak?" - zastanawia się Patrycja. Marta natomiast dodaje: "Jakiś małż, ale powiem szczerze, że choćby nie wiem, jak ktoś zachwalał smak tego czegoś, nie tknęłabym nawet palcem. Ohydztwo!". Wiele osób twierdzi, że tajemniczy obiekt na zdjęciu to trąba słonia, morski ogórek lub... męskie przyrodzenie.

Magda Gessler do tej pory nie wyjaśniła, co to takiego. Jednak po wnikliwej analizie, stwierdzamy, że jest to najprawdopodobniej geoduck, czyli rodzaj małża. Geduck uchodzi za jedno z najobrzydliwszych zwierząt świata. Ma dość charakterystyczny kształt i żyje w błocie na wybrzeżu Pacyfiku. Może dożyć nawet 160 lat. Ze względu na swój kształt jest uważany za afrodyzjak. Z jego mięsa przyrządza się w Chinach zupę, która kosztuje 100 dolarów za porcję (!).

Magda Gessler pochwaliła się, że jadła w Singapurze sashimi z geoducka. Sashimi to japońska specjalność, przygotowywana najczęściej z surowego mięsa ryb, wołowiny, owoców morza lub koniny. Mięso kroi się na małe kawałki, a następnie na oczach klienta układa się na talerzu. Danie dekoruje się paskami z białej rzodkwi lub liśćmi shiso. Do tego sos sojowy, wasabi i imbir. Sashimi często serwuje się w towarzystwie ryżu i zupy miso. Skusilibyście się na taki przysmak?

Zobaczcie inne obrzydliwe dania:

Wybrane dla Ciebie

Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Najczęstsze błędy przy kiszeniu ogórków. To dlatego są puste w środku i miękkie
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
Niektórzy piją ze smakiem, inni się wzdrygają. Tak naprawdę działa na organizm woda z ogórków kiszonych
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
W sezonie Polacy jedzą na potęgę. Mało kto wie, jak wpływają na organizm
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Najlepsze marynowane kurki. Przepis jest łatwy, a będą cieszyć cały rok
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez lata myśleliśmy, że są niezdrowe dla serca. Kardiolog obala ten mit
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Przez miesiąc codziennie pili siemię lniane. Wyniki badań zaskoczyły wszystkich
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Masz wrażenie, że młode ziemniaki są wodniste? Dodaj odrobinę, a wyjdą idealne
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Czy spleśniały produkt zawsze trzeba wyrzucić? Wielu nie wie i popełnia błąd
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Mielone czy w ziarnach. Które siemię lniane jest najzdrowsze?
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Nie widzieliśmy ich w Polsce od 100 lat. Znów zaczęły się pojawiać, a kosztują 4 tys. za kg
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
Wypij zamiast kawy. Poczujesz się lżej, a spodnie w pasie będą luźniejsze
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo
W Polsce wciąż niedoceniany. Zbija cukier, opóźnia starzenie i działa antynowotworowo