Trwa ładowanie...
dcqdx9m
02-12-2021 08:28

Śledziowe roladki z farszem grzybowym

Przepis

Na wigilijnym stole nie może oczywiście zabraknąć śledzi w różnych wydaniach. Śledzie w occie, śmietanie, oleju, sałatki śledziowe czy rolmopsy... Inspiracji jest mnóstwo. My proponujemy roladki śledziowe z grzybami leśnymi. Pycha!

dcqdx9m
5.0
(3 głosy)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

4

Okazja:
Adobe Stock
Źródło: Adobe Stock, fot: ©Marek Kosmal - stock.adobe.com
Składniki
  • 75 dag płatów śledziowych
  • 3 średnie cebule
  • 2 łyżki oleju
  • 5 dag grzybów suszonych
  • pieprz
  • 4 ogórki kiszone
  • natka pietruszki
Przepis
  • Śledzie namocz, cebule pokrój w cieniutkie talarki, podsmaż na oleju. Dodaj i ugotowane i posiekane grzyby, chwilę podduś razem.
  • Dodaj pieprz i posiekana natkę (kilka gałązek odłóż).
  • Płaty śledziowe smaruj dość grubo przyrządzonym farszem, a następnie zwijaj jak rolmopsy i układaj na półmisku.
  • Obierz i pokrój w plasterki kwaszone ogórki, obłóż nimi śledzie, na koniec udekoruj roladki gałązkami natki.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledziowe roladki z farszem grzybowym
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

1

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dcqdx9m
dcqdx9m
dcqdx9m
dcqdx9m
Więcej tematów
dcqdx9m