Śledziowe roladki z farszem grzybowym
Na wigilijnym stole nie może oczywiście zabraknąć śledzi w różnych wydaniach. Śledzie w occie, śmietanie, oleju, sałatki śledziowe czy rolmopsy... Inspiracji jest mnóstwo. My proponujemy roladki śledziowe z grzybami leśnymi. Pycha!
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- 75 dag płatów śledziowych
- 3 średnie cebule
- 2 łyżki oleju
- 5 dag grzybów suszonych
- pieprz
- 4 ogórki kiszone
- natka pietruszki
- Śledzie namocz, cebule pokrój w cieniutkie talarki, podsmaż na oleju. Dodaj i ugotowane i posiekane grzyby, chwilę podduś razem.
- Dodaj pieprz i posiekana natkę (kilka gałązek odłóż).
- Płaty śledziowe smaruj dość grubo przyrządzonym farszem, a następnie zwijaj jak rolmopsy i układaj na półmisku.
- Obierz i pokrój w plasterki kwaszone ogórki, obłóż nimi śledzie, na koniec udekoruj roladki gałązkami natki.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze