Trwa ładowanie...
d4n8eax

Śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej

Przepis

Śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej to bardzo smaczna przystawka o słodko-kwaśnym smaku. rzepis jest bardzo prosty, a lista potrzebnych składników niedługa. Dodatkową zaletą jest to, że śledzie są błyskawiczne w wykonaniu, co jest niezwykle ważne w gorącym przedświątecznym czasie.

Oceń jako pierwszy:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Okazja:
123RF
Źródło: 123RF
Składniki
  • 4 matjasy
  • 4 średnie cebule
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 łyżki octu 10 proc.
  • 0,5 szkl.oleju
  • sól, pieprz
Przepis
  • Cebulę pokroić w piórka.
  • Na patelnię dać połowę oleju, koncentrat pomidorowy, miód, ocet i przyprawy - dobrze podgrzać, dodać cebulę i dusić na małym ogniu około 2-3 min.
  • Zdjąć z ognia dodać resztę oleju i wystudzić.
  • Śledzie pokroić na kawałki 3-4 cm i przekładać na zmianę zalewą (można wymieszać wszystko razem), przykryć i odstawić w zimne miejsce.
  • Podawać na drugi dzień.

Przepis dodał użytkownik iza90188

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

Śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4n8eax

Podziel się opinią

Share
d4n8eax
d4n8eax
d4n8eax
d4n8eax
Więcej tematów
d4n8eax