Śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej
Śledzie w zalewie pomidorowo-miodowej to bardzo smaczna przystawka o słodko-kwaśnym smaku. rzepis jest bardzo prosty, a lista potrzebnych składników niedługa. Dodatkową zaletą jest to, że śledzie są błyskawiczne w wykonaniu, co jest niezwykle ważne w gorącym przedświątecznym czasie.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Okazja: |
- Cebulę pokroić w piórka.
- Na patelnię dać połowę oleju, koncentrat pomidorowy, miód, ocet i przyprawy - dobrze podgrzać, dodać cebulę i dusić na małym ogniu około 2-3 min.
- Zdjąć z ognia dodać resztę oleju i wystudzić.
- Śledzie pokroić na kawałki 3-4 cm i przekładać na zmianę zalewą (można wymieszać wszystko razem), przykryć i odstawić w zimne miejsce.
- Podawać na drugi dzień.
Przepis dodał użytkownik iza90188
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Rodzaj potrawy | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze