Trwa ładowanie...
d4lxy5z
d4lxy5z

Śledź wigilijny taty

Przepis

Śledzia można przyrządzać na tysiące sposobów, dzięki czemu nie ma prawa się on znudzić. Jeszcze kilka lat temu nie przepadałam za śledziem, ale dziś nie wyobrażam sobie bez niego świąt ani domowych imprez, szczególnie w okresie karnawału. Zobaczcie, jak śledzika przyrządza mój tata.

4.4
(5 głosów)
Oceń:
d4lxy5z
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-3

Okazja:
Śledż wigilijny taty
123
Składniki
  • 5 płatów śledziowych matias
  • por
  • 1/2 puszki kukurydzy
  • 3/4 puszki czerwonej fasoli
  • sól
  • sok z cytryny
  • majonez
  • pieprz cytrynowy
  • olej
Przepis

Śledzie wymoczyć około 2 godziny, dobrze odsączyć,pokroić na kawałki, ułożyć na półmisku. Por bardzo cieniutko pokroić w talarki, lekko posolić, odstawić na 15 min., żeby zmiękł. Fasolkę dobrze wypłukać na sitku pod wodą, razem z kukurydzą,dokładnie osuszyć. Por wymieszać z kukurydzą i fasolką ,posypać pieprzem cytrynowym, skropić sokiem z cytryną, wymieszać. Na ułożone śledzie wyłożyć jarzynkę, polać olejem, udekorować majonezem. Smacznego.

Przepis dodał użytkownik karolciiia015

Śledź wigilijny taty
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki
d4lxy5z

Podziel się opinią

Share

Bądź z nami na bieżąco

tick Lubię to

na Facebooku

d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z
d4lxy5z