Trwa ładowanie...
d2ymkrl
18-04-2009 11:31

Sernik z brzoskwiniami

Przepis

Sernik z brzoskwiniami i pianą z białek sprawdzi się zarówno w roli świątecznego deseru, jak i na co dzień. Sekretem udanego sernika jest wybór odpowiedniego twarogu. Pamiętajcie również, by wszystkie składniki były w temperaturze pokojowej.

d2ymkrl
4.0
(6 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania:
Rodzaj kuchni:
Na ile osób:

2-4

Okazja:
123
Źródło: 123
Składniki
  • mąka krupczatka 3 szkl.
  • cukier 3 łyżki
  • żółtka 5 szt.
  • margaryna 1 kostka
  • proszek do pieczenia 3 łyżeczki
  • masa serowa 50 dag
  • jaja 1 szt.
  • budyń śmietanowy 1 op.
  • masło 1/2 kostki
  • cukier puder 1/2 szkl.
  • brzoskwinie 1 puszka

Do piany:

  • białka 5 szt.
  • cukier 1 szkl.
Przepis

Wyrobić ciasto, rozwałkować 3/4 ciasta. 1/4 część dobrze schłodzić.

Masa serowa: Twaróg, jajko, budyń, cukier, masło dobrze utrzeć i ułożyć na surowym cieście w blaszce.
Na masę serową ułożyć pokrojone brzoskwinie, a na nie ubitą pianę. Na wierzch zetrzeć (przez tartkę z dużym otworami) schłodzone ciasto. Piec w temp.do 180 st. C ok. 40 min.

Przepis dodał użytkownik oliwkowa

Sernik z brzoskwiniami
Kategoria przepisów
Rodzaj potrawy
Sposób przygotowania
Główne składniki

Podziel się opinią

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
d2ymkrl
Więcej tematów
d2ymkrl