WP
WP

Serniczki z truskawkami. Mini deserki dla fanów słodkości - Przepis

Trwa ładowanie...
fot. Grzegorz Kozakiewicz Archiwum prywatne
Podziel się

Kremowe i delikatne serniczki podane na truskawkowej sałatce umilą letnie popołudnie. Serniczki będą się pięknie prezentowały na stole. Przepis Ewy Wachowicz.

Składniki

Niezbędne składniki:
• 3 jajka
• 5 łyżek cukru pudru
• 1 łyżka cukru waniliowego
• ½ kg twarogu
• ½ szklanki śmietanki
• 2 łyżki budyniu waniliowego

Dekoracja:
• kilka truskawek
• cukier puder

Sałatka:
• kilka truskawek
• ½ łyżki - cukru pudru
• 1 kieliszek - żubrówki
• mięta

WP
Przepis

Jajka wybić do miski, zmiksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodać twaróg (2 razy przepuszczony przez maszynkę do mielenia mięsa). Następnie śmietankę i budyń waniliowy.

Masę serową przełożyć do foremek na babeczki (najlepsze są małe foremki silikonowe). Piec przez około 30 minut w temp. 170 st. C.

Podawać udekorowane plasterkami truskawek lub z sałatką truskawkową. Można oprószyć cukrem pudrem.

Truskawki umyć, usunąć szypułki, pokroić na kawałki. Zasypać cukrem pudrem i odstawić na chwilę, by puściły sok. Dolać żubrówkę i delikatnie wymieszać. Dorzucić kilka listków mięty.

Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl

WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
WP
WP