Trwa ładowanie...

Ser koryciński z miętowym pesto i musem truskawkowym

Ekspert kulinarny "Dzień Dobry TVN" Mikołaj Rey odwiedził Porosły-Kolonię w poszukiwaniu tradycyjnego korycińskiego sera.

- Sery korycińskie są bardzo zdrowe, nie znajdziemy w nich żadnych konserwantów ani masy, która dodawałaby im ciężaru. Są pełnowartościowe i tłuste. Mleko jest najlepszej jakości, jest niepasteryzowane a przyprawy dodają mu doskonały, specyficzny smak - wyjaśnił. Mikołaj Rey pokazał również, jak przygotować bazyliowo-miętowe pesto i mus truskawkowy, czyli dodatki idealne do regionalnego przysmaku.

d1uo78d
d1uo78d
d1uo78d
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1uo78d
Więcej tematów

Pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie lub jakiekolwiek inne wykorzystywanie treści dostępnych w niniejszym serwisie - bez względu na ich charakter i sposób wyrażenia (w szczególności lecz nie wyłącznie: słowne, słowno-muzyczne, muzyczne, audiowizualne, audialne, tekstowe, graficzne i zawarte w nich dane i informacje, bazy danych i zawarte w nich dane) oraz formę (np. literackie, publicystyczne, naukowe, kartograficzne, programy komputerowe, plastyczne, fotograficzne) wymaga uprzedniej i jednoznacznej zgody Wirtualna Polska Media Spółka Akcyjna z siedzibą w Warszawie, będącej właścicielem niniejszego serwisu, bez względu na sposób ich eksploracji i wykorzystaną metodę (manualną lub zautomatyzowaną technikę, w tym z użyciem programów uczenia maszynowego lub sztucznej inteligencji). Powyższe zastrzeżenie nie dotyczy wykorzystywania jedynie w celu ułatwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz korzystania w ramach stosunków umownych lub dozwolonego użytku określonego przez właściwe przepisy prawa.Szczegółowa treść dotycząca niniejszego zastrzeżenia znajduje siętutaj