- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Kotlety
- Sposób przygotowania: Smażenie
- Główne składniki :
Składniki
- 2 filety z sandacza
- sól, pieprz
- 1 cytryna
- 2 łyżki maki pszennej
- 2 łyżki oleju roślinnego
- 1 łyżka masła
- 1 biała rzodkiew
- 200 g listków rukoli EISBERG
- 1 gałązka rozmarynu
- 2 łyżki jasnego sosu sojowego
- 3-4 łyżki oleju słonecznikowego Bio BIOOIL
Przepis
1. Sandacza solimy, posypujemy pieprzem, skrapiamy łyżeczką soku z cytryny i odstawiamy na około 15 min.
Przepis
2. Panierujemy w mące i smażymy na oleju z masłem.
Przepis
3. Białą rzodkiew kroimy na cieniutkie paski i mieszamy z listkami rukoli i drobno posiekanego rozmarynu.
Przepis
4. Przygotowujemy dressing zrobiony z sosu sojowego, soku z cytryny, oleju słonecznikowego Bio, pieprzu i soli.
Przepis
5. Sałatkę z dressingiem układamy na talerzu i na każdym kładziemy gorącego sandacza.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl