Sałatka z warzyw konserwowych
Bardzo szybka sałatka idealna na domowe uroczystości lub drugie śniadanie. Wystarczy jedynie 20 minut. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Rodzaj diety: |
- Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
- Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.
- Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
- Szczypiorek drobno siekasz.
- Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze