Sałatka z warzyw konserwowych
Bardzo szybka sałatka idealna na domowe uroczystości lub drugie śniadanie. Wystarczy jedynie 20 minut. Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Paprykę, ogórki, pieczarki, odlewasz z zalewy, kroisz w kostkę.
- Groszek, kukurydzę odlewasz z zalewy, dodajesz do warzyw.
- Jajka gotujesz na twardo, studzisz, obierasz, oddzielasz białka od żółtek. Białka jajek kroisz drobno.
- Szczypiorek drobno siekasz.
- Żółtka rozgniatasz widelcem, dodajesz majonez, musztardę sól oraz pieprz. Dokładnie mieszasz i łączysz z pozostałymi składnikami, Ponownie dokładnie mieszasz i przekładasz do salaterki, dowolnie dekorujesz.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl