Sałatka z tuńczykiem i ryzem. Hit rodzinnych imprez
Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem i ryżem. Większość składników potrzebnych do jej przygotowania, znajdziemy w lodówce. Taka sałatka jest idealna dla niezapowiedzianych gości lub na kolację. Warto wypróbować.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
1. Ryż gotujemy i odstawiamy, aby dobrze wystygł.
2. Odsączamy olej od tuńczyka i mieszamy lekko widelcem w salaterce z ryżem.
3. Kroimy paprykę (wydrążoną) oraz jajka w drobne kosteczki.
4. Wsypujemy puszkę kukurydzy i ser żółty.
5. Dodajemy 5 łyżek majonezu, pieprz i sól.
6. Wszystko razem mieszamy.
Przepis dodał użytkownik julia313
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze