Sałatka z tuńczykiem i ryzem. Hit rodzinnych imprez
Szybka i smaczna sałatka z tuńczykiem i ryżem. Większość składników potrzebnych do jej przygotowania, znajdziemy w lodówce. Taka sałatka jest idealna dla niezapowiedzianych gości lub na kolację. Warto wypróbować.
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Okazja: Przyjęcia i imprezy
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
1. Ryż gotujemy i odstawiamy, aby dobrze wystygł.
2. Odsączamy olej od tuńczyka i mieszamy lekko widelcem w salaterce z ryżem.
3. Kroimy paprykę (wydrążoną) oraz jajka w drobne kosteczki.
4. Wsypujemy puszkę kukurydzy i ser żółty.
5. Dodajemy 5 łyżek majonezu, pieprz i sól.
6. Wszystko razem mieszamy.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl