Sałatka z tuńczyka i ryżu brązowego
Przepis
Smaczna i szybka sałatka z tuńczykiem, ryżem i jajkami. Idealnie nadaje się na każdą okazję. Warto wypróbować.
4.3
(20 głosów)
Oceń:
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
Źródło: Adobe Stock
Składniki
Przepis
- Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu,tylko przed wrzuceniem do gorącej wody, płuczemy go zimną (zapobiegnie to jego sklejeniu),jajka kroimy w drobną kosteczkę, tak samo ogórki.
- Pora kroimy w cienkie półksiężyce (piórka), lekko solimy i odstawiamy, aby zmiękł. Jeśli używamy cebuli, to wcześniejsze solenie nie jest konieczne.
- Po przygotowaniu wszystkich składników łączymy je razem, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
- Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przyrządzeniu, ale będzie lepsza, jeśli ją trochę schłodzimy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Sałatka z tuńczyka i ryżu brązowego
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
1
Komentarze
Trwa ładowanie
.
.
.