Sałatka z tuńczyka i ryżu brązowego
Smaczna i szybka sałatka z tuńczykiem, ryżem i jajkami. Idealnie nadaje się na każdą okazję. Warto wypróbować.
Czas przygotowania: | |
Rodzaj kuchni: | |
Na ile osób: | 4 |
Okazja: |
- Ryż gotujemy wg przepisu podanego na opakowaniu,tylko przed wrzuceniem do gorącej wody, płuczemy go zimną (zapobiegnie to jego sklejeniu),jajka kroimy w drobną kosteczkę, tak samo ogórki.
- Pora kroimy w cienkie półksiężyce (piórka), lekko solimy i odstawiamy, aby zmiękł. Jeśli używamy cebuli, to wcześniejsze solenie nie jest konieczne.
- Po przygotowaniu wszystkich składników łączymy je razem, przyprawiamy i dokładnie mieszamy.
- Sałatka jest gotowa do spożycia od razu po przyrządzeniu, ale będzie lepsza, jeśli ją trochę schłodzimy.
Chcesz się pochwalić swoimi kulinarnymi osiągnięciami? Masz ciekawy przepis? Prześlij nam przez dziejesie.wp.pl
Kategoria przepisów | |
Sposób przygotowania | |
Główne składniki |
Podziel się opinią
Komentarze