Trwa ładowanie...

Sałatka z pieczonych batatów i granatem

Sałatki to jedne z potraw, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie tylko są proste w przygotowaniu, ale zdrowe i pyszne. Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaprezentowała przepis na sałatkę z pieczonymi batatami i granatem. W jej menu znalazły się też przepisy na lekkie, wiosenne dania: zupę rybną, komosę ryżową z warzywami i pepperoni oraz bananowe placki z ricottą, suszonymi morelami i konfiturą z malin.

dca87gr
dca87gr

Sałatki to jedne z potraw, których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Nie tylko są proste w przygotowaniu, ale zdrowe i pyszne. Blogerka kulinarna Daria Ładocha zaprezentowała przepis na sałatkę z pieczonymi batatami i granatem. W jej menu znalazły się też przepisy na lekkie, wiosenne dania: zupę rybną, komosę ryżową z warzywami i pepperoni oraz bananowe placki z ricottą, suszonymi morelami i konfiturą z malin.

Zobaczcie przepis na sałatkę z pieczonymi batatami.

Składniki:

2 bataty
1 ogórek zielony
1 awokado
1 granat
rukola
1 szklanka ugotowanej ciecierzycy
1 papryczka chilli
szczypta soli
szczypta pieprzu
szczypta cynamonu
szczypta cukru trzcinowego
sok z połowy cytryny
1 szklanka jogurtu naturalnego
garść kolendry
kilka kropel oliwy z oliwek

Przygotowanie:

Nastaw piekarnik na 220 stopni Celsjusza. Bataty obierz ze skórki, pokrój na plastry, dodaj przyprawy i skrop oliwą. Wstaw do piekarnika na około 20 minut. Do miski wrzuć pokrojonego ogórka, bataty i awokado, dodaj pestki granatu oraz ciecierzycę. W miseczce wymieszaj jogurt naturalny z cukrem i cytryną oraz dodaj posiekaną kolendrę. Sałatkę polej przygotowanym sosem.

dca87gr

Najlepsze diety 2016

dca87gr
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
dca87gr
Więcej tematów