Sałatka z ogórków na zimę. Hit wśród domowych przetworów
Klasyk wśród domowych przetworów. Chrupiąca sałatka z ogórków na zimę. Sprawdzi się jako dodatek do obiadu czy kanapek. Nie czekaj ani chwili i szykuj słoiki.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: 60-90 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Przetwory
- Sposób przygotowania: Gotowanie
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Marchew, pietruszkę i ogórki ze skórka zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Natkę drobno posiekać.
- Cebulę pokroić w kostkę. Wszystko razem połączyć. Dodać przyprawy i wymieszać. Odstawić na 24 godz.
- Następnie przełożyć do słoików i pasteryzować ok. 10 min.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl