Sałatka z makrelą. Podaj na kolację
Przepyszna sałatka z makrelą i jajkami, która sprawdzi się zarówno na co dzień, jak i do święta. Możesz podać ją na domówce lub zaserwować rodzinie na kolację. Palce lizać! Przepis dostaliśmy od pani Beaty na dziesie.wp.pl.
oprac. Katarzyna Gileta
- Czas przygotowania: Do 30 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
Przepis
- Ogórki konserwowe kroję w kostkę, cebulę obieram, kroję drobno, makrelę oddzielam od ości, zdejmuję skórę i dzielę na małe kawałki.
- Jajka gotuję na twardo, studzę, obieram i drobno siekam.
- Szczypiorek oraz koperek drobno siekam.
- Dodaję majonez, musztardę, sól i pieprz. Dokładnie mieszam wszystkie składniki i przekładam do naczynia.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl