Sałatka z kukurydzy, czerwonej i białej fasoli
Sałatka z konserwowych warzyw dobrze będzie się komponowała z grillowanym mięsem. Możemy ja także podać na imprezie jako osobne danie.
- Czas przygotowania: 30-60 minut
- Rodzaj kuchni: Kuchnia polska
- Kategoria przepisów: Sałatki
- Sposób przygotowania: Na zimno
- Główne składniki :
Składniki
- kukurydza z czerwoną fasolą
- biała fasola z puszki
- 1 czerwona papryka
- 1 łyżeczka soku z cytryny
- 1 czerwona cebula
- bazylia,
- musztarda,
- czerwony ocet winny,
- sól,
- pieprz,
- oliwa z oliwek
- pietruszka (posiekana)
Przepis
Pokroić cebulę w piórka, posiekać paprykę i wrzucić wszystko do miski. Dodać kukurydzę z czerwoną fasolą i białą fasolę. Przyrządzić sos z solu z cytryny, octu, łyżeczki musztardy i oliwy z oliwek. Całość wymieszać. Udekorować posiekaną natką pietruszki, mielonym pieprzem i bazylią.
Źródło artykułu: kuchnia.wp.pl