Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem
Prosta i pożywna.
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.
Komosa ryżowa to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera wszystkie niezbędne białka, dlatego z powodzeniem zastąpi mięso. Warto włączyć ją do menu przynajmniej raz na kilka dni. Dziennikarka Ewa Ewart podzieliła się przepisem na sałatkę z quinoą i tuńczykiem.
Składniki:
100 g kaszy quinoa
awokado
120 g tuńczyka (słoik)
200 g pomidorków koktajlowych
50 g sera feta
50 g baby szpinaku
2 łyżki uprażonych nasion (słonecznik, dynia)
1/2 łyżka octu z białego wina
oliwa
sok z cytryny
Przygotowanie:
Do ugotowanej kaszy quinoa dodajemy tuńczyka, awokado, ser feta, szpinak, pomidorki koktajlowe, doprawiamy oliwą, cytryną, octem z białego wina, posypujemy prażonymi pestkami nasion.
POLECAMY RÓWNIEŻ:
Kasza cud. Dlaczego warto jeść komosę ryżową?
Która kasza jest najzdrowsza?
W artykule znajdują się linki i boksy z produktami naszych partnerów. Wybierając je, wspierasz nasz rozwój.