Trwa ładowanie...

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem

Prosta i pożywna.

d1znt9c
d1znt9c

Komosa ryżowa to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera wszystkie niezbędne białka, dlatego z powodzeniem zastąpi mięso. Warto włączyć ją do menu przynajmniej raz na kilka dni. Dziennikarka Ewa Ewart podzieliła się przepisem na sałatkę z quinoą i tuńczykiem.

Składniki:
100 g kaszy quinoa
awokado
120 g tuńczyka (słoik)
200 g pomidorków koktajlowych
50 g sera feta
50 g baby szpinaku
2 łyżki uprażonych nasion (słonecznik, dynia)
1/2 łyżka octu z białego wina
oliwa
sok z cytryny

Przygotowanie:
Do ugotowanej kaszy quinoa dodajemy tuńczyka, awokado, ser feta, szpinak, pomidorki koktajlowe, doprawiamy oliwą, cytryną, octem z białego wina, posypujemy prażonymi pestkami nasion.

d1znt9c
Oceń jakość naszego artykułu:
Twoja opinia pozwala nam tworzyć lepsze treści.

Komentarze

Trwa ładowanie
.
.
.
d1znt9c
Więcej tematów