WP
Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem
x-news/Dzień Dobry TVN
abc gotowania

Sałatka z komosą ryżową i tuńczykiem

Prosta i pożywna.
Głosuj
Głosuj
Podziel się
Opinie
WP

Komosa ryżowa to jedna z najzdrowszych kasz. Zawiera wszystkie niezbędne białka, dlatego z powodzeniem zastąpi mięso. Warto włączyć ją do menu przynajmniej raz na kilka dni. Dziennikarka Ewa Ewart podzieliła się przepisem na sałatkę z quinoą i tuńczykiem.

Składniki:
100 g kaszy quinoa
awokado
120 g tuńczyka (słoik)
200 g pomidorków koktajlowych
50 g sera feta
50 g baby szpinaku
2 łyżki uprażonych nasion (słonecznik, dynia)
1/2 łyżka octu z białego wina
oliwa
sok z cytryny

WP

Przygotowanie:
Do ugotowanej kaszy quinoa dodajemy tuńczyka, awokado, ser feta, szpinak, pomidorki koktajlowe, doprawiamy oliwą, cytryną, octem z białego wina, posypujemy prażonymi pestkami nasion.

POLECAMY RÓWNIEŻ:
Kasza cud. Dlaczego warto jeść komosę ryżową?
Która kasza jest najzdrowsza?

WP
WP
0
komentarze
Głosuj
Głosuj
0
Wow!
0
Ważne
0
Słabe
0
Straszne
Trwa ładowanie
.
.
.
WP